Lekce angličtiny na Linguaspectrum

Představíme si webové stránky Linguaspectrum, které mohou být vítanou pomůckou při učení britské angličtiny. Jejich autor zde nabízí kompletní lekce angličtiny roztříděné podle stupně pokročilosti. Po shlédnutí výukových videí si můžete získané znalosti ověřit a doplnit na cvičeních a jiných aktivitách.
www.linguaspectrum.com

Linguaspectrum je ve skutečnosti virtuální jazyková škola, kterou provozuje ve Španělsku žijící Brit Richard Chalmers. Pokud budete mít zájem, můžete si objednat placené soukromé lekce angličtiny přes Skype (na výběr jsou buď konverzační nebo intenzivní lekce). My se v tomto článku zaměříme na bezplatné lekce angličtiny, ke kterým nás na webových stránkách dovede záložka „Free Lessons“.

Vzhledem k tomu, že je zde v současnosti k dispozici kolem stovky lekcí, bude vhodné zobrazovat si pouze ty z nich, které odpovídají naší úrovni pokročilosti (zvolíme si třídění „By Level“). Každá z lekcí standardně začíná videem dlouhým zhruba 5-10 minut . Videa jsou velmi pěkně graficky zpracovaná a jejich součástí jsou anglické titulky (tedy přepis mluveného slova). Po shlédnutí se pak můžete dále pustit do cvičení a jiných aktivit, ve kterých si můžete ověřit, jak jste videu porozuměli. Součástí některých lekcí mohou být také křížovky (Crossword) nebo originální Richardova hra „Hangman“ (česky bychom asi řekli „Oběšenec“, postupným doplňováním písmen se snažíme odhalit celé slovo).

Richardovy lekce angličtiny mají velmi dobrou úroveň, a mohou tedy být skvělou pomůckou pro studenty všech úrovní pokročilosti i pro učitele angličtiny. Videa můžete studentům pustit přímo z internetu (na televizní obrazovku nebo prostřednictvím zpětného projektoru na promítací plátno) nebo si je můžete z internetu stáhnout a uložit např. na DVD nebo flash disk. Doprovodná cvičení si je možné vytisknout.

Drobnou nevýhodou stránek Linguaspectrum může být jejich menší přehlednost. Pokud budete problémy s orientací, vytvořil jsem video, ve kterém jsou shrnuty všechny podstatné informace.


K některým dalším funkcím stránek získáte přístup po bezplatné registraci. Můžete pak pokládat otázky v diskuzním fóru, vyzkoušet si testy, ve kterých si ověříte svoji úroveň angličtiny (Level Tests) a po zakoupení kreditu si také můžete zajistit soukromé lekce angličtiny  přes Skype přímo s autorem stránek (cena základní 30minutové konverzační lekce je 6 euro, tedy zhruba 150 Kč).

Přečtěte si také: Angličtina na YouTube

  

Žádné komentáře:

Okomentovat