Texty anglických písniček


Nejlepším způsobem, jak správně porozumět anglickým písničkám, je sledovat jejich texty společně s poslechem hudby.

Na internetu jistě naleznete hodně stránek, které nabízejí více nebo méně zdařilé české překlady anglických písniček. Mnohem efektivnější metodu, jak se seznámit s jejich obsahem, však určitě představuje jejich přímý poslech. Pustíme si originální nahrávku písničky, u které nám běží anglické titulky.



 

Nejvíce možností nám v tomto směru nabízí videoportál YouTube. Do vyhledávání si jednoduše zadáme název kapely a písničky (v našem příkladě je to „U2 beautiful day“). K tomu ještě doplníme slovíčko „lyrics“, které v angličtině znamená „text písně“.



U známějších písniček nám vyhledávání nabídne několik podobných výsledků, takže si můžeme vybrat video s pěkným grafickým zpracováním. Pak už se můžeme jednoduše zaposlouchat do písničky, u které se nám budou průběžně zobrazovat texty.


Pokud nebudete nějakému textu rozumět, můžete použít slovník nebo si přímo vyhledat český překlad písničky.



2 komentáře:

  1. Ahoj,
    moc bych to chtěla slyšet, ale bohužel se mi hrozně seká youtube. Mohl(a) bys mi poradit jak jinak si to postit? Jestli nikdo neví, tak nevadí ;-) . Díky a ahoj!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jde to určitě udělat tak, že si to video z Youtube stáhnete a uložíte do počítače. Existují na to jednoduché prográmky, stačí si napsat do vyhledávače "stáhnout video z youtube" a nějaký prográmek si nainstalovat.

      Vymazat